Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μού' κανες τα τρία πέντε

Το κλίμα γενικού ξεπουλήματος δε σ'αγγίζει αν και όσο έχεις την τύχη να κάνεις μακροβούτια και πατητές, κάποτε όμως οι διακοπές -ακόμα και των τυχερών- τελειώνουν κι η τηλεόραση είναι στην ίδια θέση στο διαμέρισμα. Κάπου εκεί γύρω το τηλεκοντρόλ περιμένει χαδάκια στα κουμπιά του. Και τότε η επικαιρότητα ορμά με κρυστάλινη ψηφιακή διαύγεια.
"Το 184 άλλαξε". Ήταν το πρώτο πράγμα που έμαθα επιστρέφοντας στην τηλεοπτική πραγματικότητα. Δεν μού'χε περάσει απ' το νου πως ένας τριψήφιος αριθμός μπορεί να ξεπουληθεί μέχρι που πρωτοέσκασαν κάποτε μύτη οι πενταψήφιοι στη θέση των 131 και 141. Αν και αυτοί ήταν μάλλον αριθμοί "πολυτελείας". Το 141 το έπαιρνες για να ρυθμίσεις το σωσμένο από μπαταρία ξυπνητήρι που σ' άφησε να κοιμάσαι ως τις 10 ή για να ακούσεις τον επόμενο τόνο: τουτ. Αντί δε να καλέσεις το 131 μπορούσες να ξεφυλλίσεις τον κατάλογο με τις σελίδες που μύριζαν αυτή την ευχάριστη τηλεφωνοκαταλογίλα. Κι αν πάω ακόμα πιο πίσω στις οσμές και τις εποχές προ ευκολιών θα θυμηθώ την περίεργη αίσθηση και την οσμή των ηχομονωμένων τηλεφωνικών θαλάμων του ΟΤΕ απ' όπου κάποτε, σαββατόβραδα συνήθως, μιλούσαμε με τη γιαγιά και τον παππού. Πριν να μας βάλουν το τηλέφωνο βέβαια. Κι επειδή -ως συνηθίζει- η μύτη μου με τράβηξε εκτός θέματος, επανέρχομαι στο 184 του οποίου η αλλαγή είναι ενδεικτική της έννοιας της "αποκρατικοποίησης". Δίνω μια ζωτικής σημασίας υπηρεσία στους ιδιώτες με την πρόφαση της καλύτερης εξυπηρέτησης και της εξοικονόμησης. Το κόστος της υπηρεσίας μετακυλίεται (σαν χιονοστιβάδα στην πλαγιά) στον καταναλωτή (εν προκειμένω αυξάνει από 0,03€ σε 1€, κι άστο -μην αρχίσω τα καντήλια- αν παίρνεις από κινητό) ενώ το μισθοδοτικό κόστος των τηλεφωνητών των ιδιωτών είναι πλέον το μισό. Τα άλλα μισά καταλήγουν σε τσέπες μετόχων, πράγμα το οποίο είναι καθ' όλα θεμιτό και θεάρεστο. Αθέμιτο, γαμώ το ...(όχι δε θα βλαστημήσω) είναι να αμείβεται ανθρωπίνως ο εργαζόμενος.

Αυτό πάντως που μ'εντυπωσιάζει είναι που το κράτος εξακολουθεί να κινείται με ρυθμούς χελώνας. Γιατί την εποχή της πενταψηφιοποίησης παραμένουν τριψήφια και αναξιοποίητα το 100, το 166 και το 199; Πότε θα γίνουμε κράτος ρε πούστη μου; Γαμώ το πεντακάθαρο εθνικό μου γονιδίωμα. Εγώ πρέπει να τα σκέφτομαι όλα;

Ορίστε, έχω έτοιμη και τη διαφήμιση:
"Το 166 άλλαξε"
Και μετά τραγουδάκι (για την ερμηνεία του οποίου προτείνω τους αξιολύπητους που ρουθουνίζουν σε ρυθμό αερόμπικ το σχετικό 184 της βόδιαφον):
"Για εμετούς, διάρροιες, λουμπάγκο και ζαλάδα
μπουκάλια που σφηνώσανε σ' ευρύχωρο πρωκτόοοο
Καλέστε τους πιο γρήγορους σε όλη την Ελλάδα
Δεκάξι έξι στην αρχή και ογδονταοκτώωωω"

Ή πάλι:
"Το 100 άλλαξε"
Αυτή θά'ναι διαφήμιση με σενάριο. Ένας μασκοφορεμένος ληστής από πακιστανό πατέρα και αλβανίδα μάνα μπαίνει σ'ένα σπίτι για να ληστέψει. Αυτό προκύπτει αβίαστα από τον τεράστιο σάκκο που κρατά με το ένα του χέρι. Με το άλλο χέρι κρατά ένα φακό και με το παράλλο ένα μπιστόλι. Γεμίζει το σάκκο με βίντεο, τηλεοράσεις και πλεϊστέισον ενώ η κάμερα ζουμάρει στο χαιρέκακο χαμόγελό του και τα χρυσά δόντια που φύτεψε σε ρουμάνο οδοντίατρο. Μια διαφήμιση βέβαια δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει τσόντα. Λίγο μπουτάκι, λίγο βυζάκι, τελοσπάντων. Ο διαρρήκτης λοιπόν ανοίγει μια πόρτα και βλέπει μια νεγκλιζέ νοικοκυρά στο κρεβάτι να τον κοιτά με έκπληξη και τρόμο. Αυτός πετά το σάκκο κι επιτίθεται χουφτώνοντάς την ευδιακρίτως, ενώ αυτή με τη σειρά της τσιρίζει με χάρη. Τότε η κάμερα με απότομο ζουμ εντός της παρακείμενης ντουλάπας ρίχνει ένα γκρο πλαν σε κοντόχοντρο φαλακρό κύριο (για ν' ανεβαίνει το ηθικό του άρρενος τηλεθεατή) ο οποίος λέει:
"Ναι 100-69 εκεί; Τρέξτε γρήγορα! Βιάζουν τη γυναίκα του γείτονα".

Μασημένη τροφή μιλάμε. Για το 199 το αφήνω για χόμγουορκ.
Άντε και καλή μας σχολική χρονιά.

9 σχόλια:

pavlosk είπε...

Καλώς τον! Καλο φθινόπωρο.

Βλέπω επέστρεψες με μεγάλα κέφια!

Να παρατηρήσω ότι στην τελευταία "διαφήμιση" έχεις βάλει και στοιχεία θρίλερ-επιστημονικής φαντασίας. Ο ληστής δείχνει να έχει 3 χέρια!

μαχαιρης είπε...

ΩχχΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..με πεθανες...!!

Θες τωρα διαφημιση με το 19966...;;;

Θα ερθει αναρτηση...!!!

Ακου..Τριχερης ο ληστης...!!!

Μηπως ηταν και..Τριποδαρος...!!

ένας στρατολάτης είπε...

Γεια σου Παύλο, καλό φθινόπωρο. Τι κέφια νά'χω καλέ; Κέφια ισοβίτη που γυρνά στο κελί.
Ο ληστής ασφαλώς έχει τρία χέρια. Αφού είναι ξένος, ελαττωματικού ντιενέι και συν τοις άλλοις κλέφταρος. Άσε που έτσι κι αλλιώς δύο δεν έφταναν για τα εργαλεία της δουλειάς! Μη σου πω πως έπρεπε να του βάλω κι ένα μάτι στην πλάτη, σαν το Λιόντα το ληστή που πιάσαν στην Αργαλαστή!


Θέλω Μαχαίρη, θέλω!
Νάτο πάλι το τρίτο χέρι.. Που έχει τρία χέρια σου φαίνεται κι εσένα περίεργο. Που γνωρίζει, ας πούμε, ο τηλεθεατής πως είναι ρουμάνος ο οδοντίατρος που τού'βαλε τα χρυσά δόντια, φυσικό; Θά'ναι φαίνεται σκαλισμένο στο φρονιμίτη!
Ποιητική και διαφημιστική αδεία, όλα τα κάνω δυνατά!!

μαχαιρης είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....
Να σαι καλα..!!..
Ας παιξουμε και λιγο τον...ΜΟΝΚ...!!
Με τι λεφτα να παει ο..Αλλοδαπος στον..Ορθοδοντικο...!!
Εδω οι ντοπιοι..Και πανε ταξιδι, στη Ρουμανια...Για τα δοντια...!!!

blackbedlam είπε...


Στρατολάτη καλό υπόλοιπο.
Να σε ρωτήσω κάτι, τα σποτάκια σου τα κατοχύρωσες;
Μην τα δεις να παίζονται το επόμενο διάστημα.
Αυτό το 184 εγώ πάλι, το βλέπω κάτι σαν τα ροζ τηλέφωνα.
Προσέξτε λίγο στους υπότιτλους τις τιμές.
Το ένα έχει χρέωση 0,99 το άλλο 1,018 άλλο 1,081 και πάει λέγοντας (οι τιμές που γράφω δεν θυμάμαι αν είναι ακριβώς αυτές)
Οι πληροφορίες μου πάντως ,από έγκυρες πηγές λένε ότι τα επόμενα διαφημιστικά σποτ προβλέπουν και κάποιες προσφορές.
Η μία εταιρία θα προσφέρει με κάθε 10 τηλεφωνήματα ένα πακέτο μακαρόνια, η άλλη σκέφτεται στα 9 τηλεφωνήματα να προσφέρει πατάτες, για την τρίτη οι πληροφορίες μου δεν είναι διασταυρωμένες και δεν θέλω να γράφω ανακρίβειες, αλλά η τέταρτη είναι που θα κάνει πιένες.
Με κάθε 10 τηλεφωνήματα θα προσφέρει και ένα βαζάκι βαζελίνη για να είναι το γ......ι ποιο γλυκό!


akrat είπε...

ξεκινάμαι γερά και δυνατά...

άντε τι άλλο μας μένει ωρέ? ας το ξεπουλήσουμε μπας και τελέψουμε μια ώρα ορχίτερα..

Elva είπε...


Διαφημιστικη..εμπνευση,βλεπω,μετα το περας των διακοπων! :-)

Παντως στην Ελλαδα, το κρατος ενδιαφερεται να σας κρατα σε..εγρηγορση,(!!) γι αυτο, βρε παιδια, αλλαζουν τα ..παντα, με οποιαδηποτε κυβερνηση, αν και..
''όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν'',που ελεγε και ο Παπαζογλου!! ;)

ένας στρατολάτης είπε...

Γεια σου ωρέ ΒΒ, καλό φθινόπωρο. Και δεν παει να παίζονται, και δεν πάει να έχουν και προσφορές. Όπως αντιλαμβάνεσαι ΒΒ το κάθε είδους ξεπούλημα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται σκεπτικά από το λαό αλλά αγκαλιάζεται κιόλας. Ότι θέλει ο λαός λοιπόν. Αφού πλερώνει και δεν λερώνει..


Ακράτ, ρίξε κι εσύ καμία ιδέα λοιπόν. Καμιά φορά υπάρχουν πράγματα για ξεπούλημα τόσο ευδιάκριτα που δεν τα βλέπουμε...


Ναι Έλβα, ετοιμάζομαι να το γυρίσω. Αφού δεν μπορώ να αισθανθώ τον πολιτικό σφυγμό του λαού θα δοκιμάσω τον καταναλωτικό.
Μπορεί να μου κάτσει και καμιά νέα καριέρα..

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Πολύ καλό το κείμενο.
Καμιά φορά μπορεί να ειπωθούν χίλιες δυο αλήθειες (πικρές) με πολλά χαμόγελα. Είναι χάρισμα αυτό.

ΥΓ. Πάει για αναδημοσίευση στη στήλη "ΕΜΦΑΣΗ" που βρίσκεται στην πλαινή κάθετη μπάρα του blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης".