Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Απαγορεύστε τις διαδηλώσεις

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τις καταστροφές που "αμαύρωσαν" (πανάθλιο ρήμα, πως ξέφυγες από το Βήμα και τρύπωσες εδώ;) τις διαδηλώσεις της Κυριακής, φόρεσε την ευρωπαϊκή της τήβεννο και αποφάσισε να νομοθετήσει αυστηρά. Μπορεί μεν να έχει οδηγήσει το λαό καμιά πενηνταριά χρόνια πίσω, όσον όμως αφορά στις διαδηλώσεις θα μας κάνει σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.
Πέρα τώρα από τις μαλακιούλες, μια τέτοια απόφαση από μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να προκαλεί την παραμικρή έκπληξη. Δικαιολογημένη έκπληξη θα προκαλούσε αν δεν μιλούσαμε για ένα καθαρά ολοκληρωτικό καθεστώς, τόσο ολοκληρωτικό που θεωρεί απαραίτητο να οχυρώνεται πίσω από παπαρολογίες "σοβιετισμού" ως αίτια κακού κι από την τύχη του "βορειοκορεατισμού" που μας περιμένει αν το καθεστώς καταρρεύσει. Η αγέλη των κοντυλοφόρων της έχει αμολυθεί κυρήσσοντας το ρεαλισμό με τον οποίο δικαιολογεί τα πάντα. Τον ίδιο ρεαλισμό επικαλούνταν πάντα οι προσκυνημένοι κι οι καιροσκόποι. Από τους τράγους του '21 που ήθελαν να διατηρήσουν τις προνομιακές τους σχέσεις με το κοτζαμπασοπασάδικο σύστημα μέχρι τους σφουγγοκωλάριους των ναζήδων.
Εγώ πάντως είμαι υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης διαδηλώσεων. Για να μην πω πως το θεωρώ και απαραίτητο. Πρέπει να καταρρεύσουν τα τελευταία παραβάν της δημοκρατικής επίφασης, να εκτεθεί η πατσόκοιλη σιλουέτα του "ρεαλισμού".
Και στο κάτω κάτω, αν υποθέσουμε πως παραβαίνουμε το μέτρο απαγόρευσης συνάθροισης και πραγματοποιούμε παράνομη διαδήλωση. Τι ακριβώς θα πρέπει να φοβηθούμε; Σάμπως κινδυνεύουμε να μας διαλύσουν οι φρουροί της τάξης με χειροβομβίδες κρότου και δακρυγόνα; Συμμετέχοντας σε μια παράνομη διαδήλωση θα εφαρμόσουμε κι εμείς επιτέλους αυτό που κατά καιρούς λέμε "ο νόμος θα ακυρωθεί στην πράξη". Γιατί τελικά η νομιμότητα των διατάξεων συνδέεται ευθέως με την νομιμοποίηση που έχουν τα καθεστώτα που τις θεσμοθετούν. Κι όσο βαδίζουμε με το γράμμα του αστικού νόμου τόσο θα χάνουμε τη δική μας, επαναστατική νομιμοποίηση.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να που είναι και άλλοι (πλην των συνήθων "προβοκατόρων") επιρρεπείς στις κρατικές προβοκάτσιες:
http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo
Το κομματικό στέλεχος Σιφωνιός καλοσωρίζει τους ναζήδες και δε βρίσκει μισή κουβέντα να πει όχι για την πολιτική τους ταυτότητα, αλλά ούτε καν για την προηγούμενη ανακοίνωση της Χ.Α. που υποστήριζε το Μάνεση και ανέφερε ότι "οι χαλυβουργοί της αθήνας είναι βολεμένοι με συμβόλαια υπαλλήλων και κάνουν απεργία εκ του ασφαλούς, δεδομένου ότι θα πάρουν 'παχυλές' αποζημιώσεις αν κλείσει η χαλυβουργία ή απολυθούν, ενώ οι βολιώτες έχουν συμβόλαιο εργατών και ριψοκινδυνεύουν περισσότερα από τους χαλυβουργούς της αθήνας".
(Το παραδιπλανό γραφείο)...

ένας στρατολάτης είπε...

Αυτά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Ασφαλώς κάποια στιγμή θα ξεσπούσε η προβοκάτσια:

http://stratolatis.blogspot.com/2011/11/blog-post_24.html

Να και μια άλλη ωραία τοποθέτηση:

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_7605.html

Το "κομματικό στέλεχος Σιφωνιός" δύο δρόμους είχε. Ή θα έβαζε τους απεργούς να πλακωθούν με τους επισκέπτες ή θα το έκανε γαργάρα. Ας πούμε πως έκανε λάθος κι έπεσε στη λούμπα της προβοκάτσιας. Μετά από 110 μέρες απεργία εγώ θεωρώ αυτονόητο πως θα γίνουν και λάθη. Το ζήτημα είναι αν όλοι όσοι καταλαβαίνουν πως η προβοκάτσια μοιραία θα έρθει, την περιμένουν για να την αναγνωρίσουν και να την αποκρούσουν ή τη θεωρούν ως κατάλληλη ευκαιρία για τη γνωστή γκρίνια.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Πετσόκομα και αυτού του κατακτημένου δικαιώματος της διαδήλωσης.
Τελικά η χούντα τέλειωσε το 73 ή όχι;

ένας στρατολάτης είπε...

Χμμμ.. Όχι!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά, άσχετο...
αφού η χούντα έπεσε το '74, γιατί το σύνθημα λέει το '73 ?
Μήπως για το ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο ?

Taliban

ένας στρατολάτης είπε...

Ή κολλάει στην ηγεσία του Παπαδόπουλου που τερματίστηκε το '73 ή υπονοεί ότι ούτε το '73 τελείωσε, ούτε το '93, ούτε το 2003!