Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μπορούν τελικά να συναντηθούν τα κινήματα;

Ο σημερινός Ριζοσπάστης ασχολείται με τις κινητοποιήσεις των "αγανακτισμένων πολιτών" με τρόπο που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως απόπειρα καπελώματος ή σνομπαρίσματος. Το άρθρο δεν είναι χαμένο σε κάποια κρυφή γωνιά της εφημερίδας αλλά μάλλον κεντρικό.
Παρατηρώ σ'αυτό ένα πρώτο στοιχείο, πως αναγνωρίζεται το αυθόρμητο της κινητοποίησης. Σημειώνεται επίσης η πρόθεση του ΚΚΕ να προσεγγίσει τις κινητοποιήσεις "με διάθεση ενιαίας συσπείρωσης και πάλης". Ασφαλώς διατυπώνονται αρκετές επιφυλάξεις, κυρίως σε σχέση με τη διάθεση διαχωρισμού των κινημάτων σε ακηδεμόνευτα και σε κοπάδια από πλευράς των ΜΜΕ.
Όλο το άρθρο εδώ.
Νομίζω πως είναι θετικό το γεγονός πως δεν δείχνει να επιβεβαιώνεται μια εικόνα ελιτίστικης και απορριπτικής στάσης απέναντι στα γεγονότα. Μένει να φανεί αν και κατά πόσο έχει το ταξικό κίνημα πραγματική διάθεση προσέγγισης και αν αντίστοιχα οι "αγανακτισμένοι" έχουν ευήκοα ώτα.
Και πάνω απ' όλα μακάρι να αποδειχτεί πως το κίνημα αυτό έχει τη δυνατότητα να εξελιχτεί σε κάτι πολύ παραπάνω απ' ότι προέβλεψαν μερικοί καχύποπτοι και ξινοί τύποι όπως πρώτος-πρώτος εγώ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το άρθρο βέβαια δεν απαντά γιατί αυτό ή κατι ανάλογο δεν το κατάφερε η αριστερά ή αλλιώς τι χωρίζει το κόσμο αυτό από τη κομματική αριστερά
χ

blackbedlam είπε...

Αλήθεια έχεις mail και δεν το βλέπω;
Εφαγα τον κόσμο να το βρω αλλά τσάμπα κόπος.
Το δικό μου είναι μάλλον εμφανή γιατί αλλιώς πως μου στέλνουν.
Στείλε μου λοιπόν ένα mail.
Tώρα! ! !