Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μα ούτε μια εξέγερση να μη μπορούμε να χαρούμε πια;

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση "εξέγερση στη Λιβύη" είχε από την αρχή πολλά περίεργα. Κι όπως για κάθε γεγονός την εξέλιξη, τις λεπτομέρειες και τις αιτίες του οποίου πληροφορούμαστε κατ' αποκλειστικότητα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έτσι και για την εξέγερση αυτή τα αρχικά συμπεράσματα ίσως αποδειχτούν βιαστικά. Έχουμε πάντως ενημερωθεί ότι ο Καντάφι πραγματοποίησε σκληρούς βομβαρδισμούς, στα όρια της γενοκτονίας, αν και σχετικές εικόνες εγώ προσωπικά δεν έχω δει. Επιπλέον έχουμε μια εικόνα για μια εξέγερση μαζική, με την μεγάλη πλειοψηφία του λυβικού λαού να απαιτεί τον διωγμό του Καντάφι. Καμία αντίθετη άποψη δεν έχουν προβάλει τα διεθνή ΜΜΕ. Δε νομίζω ότι ο Καντάφι είναι αθώα περιστερά, δεν πείθομαι όμως πως είναι η μετενσάρκωση του Χίτλερ, όχι πια τουλάχιστον.
"Συμμαχικά" αεροσκάφη ήδη επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Λιβύης. Οι "σύμμαχοι" περίμεναν την έκβαση των μαχών μεταξύ εξεγερμένων και Κανταφικών και μόλις οι τελευταίοι φάνηκαν να επικρατούν των πρώτων το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διέταξε την επέμβαση. Ίσως είναι απολύτως περιττό να ασχοληθεί κανείς με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και την επιλεκτικότητά τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Να ψελλίσει ας πούμε κανείς κάτι για Κύπρο ή για Παλαιστίνη. Γιατί όμως ας πούμε, αφού μιλάμε για ενδοκρατική ένταση, δεν επεμβαίνουν οι "σύμμαχοι" στη Βόρεια Κορέα όπου το καθεστώς φέρεται να είναι πολύ σκληρότερο προς το λαό του απ' ότι ο Καντάφι;
Τα τελευταία νέα λένε πως ο Καντάφι "είπε ψέμματα στη διεθνή κοινότητα για την κατάπαυση του πυρός". Η διεθνής κοινότητα, την οποία αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να τιμούμε και να σεβόμαστε, δεν είχε πρόβλημα να χρεώσει στον Σαντάμ Χουσεΐν την κατοχή βιολογικών, πυρηνικών και δεν ξέρω τι άλλων όπλων. Αποδείχτηκε ότι τα μόνα πυρηνικά όπλα που απείλησαν ανθρώπινες ζωές από τότε μέχρι σήμερα ήταν οι αντιδραστήρες της Φουκουζίμα.
Δεν επιχειρώ να βγάλω αθωωτικά πορίσματα για κανένα κυβερνήτη όπου γης. Νομίζω όμως ότι δυο συμπεράσματα βγαίνουν αυτή τη στιγμή. Ότι η συμμορία της "διεθνούς κοινότητας" μπορεί να κάνει ότι της καυλώσει οπουδήποτε πίσω από προπέτασμα καπνού των ΜΜΕ της και ότι πρέπει να είμαστε πολύ καχύποπτοι πριν καθαγιάσουμε με τη χρήση του όρου "λαϊκή εξέγερση" οποιαδήποτε "εξέγερση" μοιάζει για τέτοια.

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Δυστυχως...
Τα ελεγα...!!!Σχεδον απο τις πρωτες μερες[δες αναρτησεις]
Οχι βεβαια, γιατι ειμαι..Κανταφικος..
Αλλα, εντυπωσιαστηκα,απο την αμεσοτητα της αντιδρασης, των σταυροφορων..Περαν του Ατλαντικου...
Οι οποιοι, σε "αγαστη" συμμαχια πλεον με την Αλ Καιντα...[Ειδε ο Μπαμπαμιας, οραμα...Μια ημισελινο, να γραφει γυρω...ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ..]
Δρα στη Β Αφρικη και Ασια...
Δηθεν "εκτος ελεγχου" Σαρωνοντας τα
"διεφθαρμενα" καθεστωτα και αντικαθιστωντας τα με παπαδαρια..
Που..Ελεγχονται και ελεγχουν ευκολωτερα...
Στο τελος θα υπογραψουν και συνθηκη στα Μεδιολανα...
Μια νεα συνθηκη των Μεδιολανων...
Ενας νεος Μεσαιωνας...

Και δεν υπαρχει, πια...
Διαφωτισμος και αναγεννηση...

ένας στρατολάτης είπε...

Τι λέξη κι αυτή η "διαφθορά" ε; Πάει με όλα. Ότι θέλει ο καπιταλισμός να γκρεμίσει το χαρακτηρίζει ως "διεφθαρμένο" κι όλες οι αμαρτίες βρίσκουν προφάσεις.