Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το νερό γιατί να μην έχει νταβατζή;

Χτες ήταν μέρα κινητοποίησης της εργατικής τάξης της χώρας, όσης τέλος πάντων από αυτή θέλει και μπορεί να κινητοποιηθεί. Εκτός όμως από την εργατιά και τα μαντρόσκυλα της εξουσίας που φρόντισαν να την πνίξουν στα χημικά κινητοποιήθηκαν και άλλες τάξεις. Σε αντίθεση με τους εργαζόμενους που κινητοποιήθηκαν απεργιακά αντιδρώντας έστω και ευκαιριακά στο πετσόκομμα των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, οι "ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί" κινητοποιήθηκαν προκειμένου να πιέσουν για την δική τους "ισοτιμία". Σύμφωνα με το ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο στα δικαιώματα των αναξιοπαθούντων επενδυτών Capital, οι "ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί" παρουσίασαν χτες στο ΥΠΕΚΑ την πρότασή τους. Θεωρούν πως δεν υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στο μίγμα φτηνής ηλκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που δεν είναι μόνο ο λιγνίτης αλλά και τα υδροηλεκτρικά. Η πρότασή τους λοιπόν είναι να περάσει ο έλεγχος της λειτουργίας των υδροηλεκτρικών σε "ανεξάρτητο φορέα" ώστε να σταματήσει η χειραγώγηση της αγοράς! Κατόπιν να δημιουργηθεί άλλος "ανεξάρτητος φορέας" που θα έχει την οικονομική τους διαχείριση. Οι ιδιώτες κόπτονται διότι η φτηνή υδροηλεκτρική παραγωγή παραμένει "προνόμιο" της ΔΕΗ και εμποδίζει την "απελευθέρωση" της αγοράς.
Λέμε καμιά φορά πως η χώρα έχει γίνει μπανανία, έχουμε όμως μέσα μας την αίσθηση πως λίγο υπερβάλουμε, πως δεν μπορεί να είναι τόσο ακραία τα πράγματα και τόσο ασύδοτη η οικονομική ολιγαρχία. Ε, λοιπόν καμιά υπερβολή δεν υπάρχει σ'αυτό. Η κυβέρνηση των εργολάβων νομοθετεί και καταστέλει με γνώμονα μόνο την υπεράσπιση των αφεντικών της. Όλα τα άλλα είναι γυαλιστερά περιτυλίγματα και πλουμιστές κορδέλες. Τα αφεντικά της θέλουν τώρα να βάλουν χέρι στις λίμνες και τα ποτάμια, πως διάολο τους ξέφυγαν μέχρι τώρα; Οι "επενδυτές" θέλουν να κάθονται και να εισπράτουν χρησιμοποιώντας τις φυσικές πηγές της χώρας και τις έτοιμες υποδομές που έφτιαξε ο λαός από την τσέπη του. Χωρίς να δημιουργήσουν νέες υποδομές, τις περιθρύλητες "επενδύσεις" που ονειρεύεται κάθε πασοκονεοδημοκράτης, ορθόδοξος ή "προτεστάντης", και οι οποίες θα δημιουργήσουν τάχα μου νέες θέσεις εργασίας και θα αντιστρέψουν την ύφεση.

Μαλακίες, ξεπούλημα των πάντων, οι καθορισμένες περίοδοι εκπτώσεων είναι μόνο για το λαουτζίκο, για την ολιγαρχία δεν προβλέπονται περιορισμοί.

Α, μην ξεχνιόμαστε, το μεσημέρι η κυβέρνηση μας ενημερώνει για τη νεότερη επικαιροποίηση του μνημονίου.

3 σχόλια:

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Σωστό, ένας νταβάς και για το ύδατο δεν αργεί.

μαχαιρης είπε...

ΤΕΛΙΚΑ...
Να δεις που μονο οι παντρεμμενες γυναικες...
Δεν θα εχουν νατβατζη...
-η μηπως οχι...

Πως θα επενδυσει φιλε μου ο...αλλος,
Οταν εσυ το εχεις μονος σου και το..νεμεσαι...Και προνομιο...;;
Ε...;;;!!!
-Αμα δεν ειναι ΑΥΤΟ...Διαστερεβλωση της ελευθερης αγορας...;;
Τι ειναι..;;
[Να δεις φιλε. οπου μας το φυλαγανε απο...παλια...Τοτενες οπου ερχοτανε οι δικες τους γυναικες...Διακοπες στην Ελλαδα με τα τσαρτερ...]

ένας στρατολάτης είπε...

Ξέρετε τι βρίσκω πιο εμετικό σ'αυτό το νταβατζηλίκι; Οι "συμβατικοί" νταβατζήδες δεν παριστάνουν ότι είναι κάτι διαφορετικό απ'ότι είναι, δεν καλλωπίζουν την ιδιότητά τους με θεωρίες.
Οι νταβατζήδες του δημόσιου πλούτου πουλάνε θεωρίες περί "ανταγωνιστικότητας", "ανάπτυξης", "ελευθερίας της αγοράς", "υγιούς ανταγωνισμού", "ισονομίας" και άλλων "υψηλών αξιών". Είναι δικαίωμά τους να είναι νταβατζήδες! Έχει βρωμίσει το ψοφίμι του καπιταλισμού, δεν αντέχεται η μπόχα.