Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ποιος πληρώνει τα κλεμμένα;

Τα "Νέα" κυκλοφορούν σήμερα με τον πιασάρικο κύριο τίτλο "Ποιος πληρώνει τα σπασμένα;" και τον υποστηρικτικό υπέρτιτλο "Εντείνονται τα φαινόμενα ασυδοσίας και αυθαιρεσίας". Αφορμή για τον τίτλο είναι δύο ειδών "σπασμένα" τα οποία κατά τα "Νέα" έχουν ομοιότητες. Το πρώτο είναι το Θέατρο Τέχνης που τό καναν λαμπόγυαλο μερικές δεκάδες επιστημόνων οπαδών του ΟΣΦΠ επειδή ανέβαζε έργο με τίτλο "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ", το έτερο είναι μερικά ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων τα οποία ψέκασαν με σπρέϊ και κόλλησαν με ούχου πολίτες του κινήματος "Δεν πληρώνω".

Το εξώφυλλο με ολίγες παρεμβάσεις

Τα "Νέα" νομίζουν πως ανακατεύοντας τους χουλιγκάνους με τους διαδηλωτές θα περάσουν το μήνυμά τους και θα δημιουργήσουν το πλαίσιο νομιμότητας βάσει του οποίου θα πληγούν από την κρατική καταστολή οι διαρκώς εντεινόμενες πρωτοβουλίες ανυπακοής στην κρατική αναλγησία. Το ποτάμι όμως δε γυρίζει πίσω όσο κι αν ιδρώνουν οι διαμορφωτές κοινής γνώμης και κάποια στιγμή θα τους πάρει πρώτα αυτούς ο διάολος.
Το Μετρό ανήκει σ'αυτούς που τό'χουν πληρώσει. Σ'αυτούς δε λογίζεται ο ΔΟΛ αφού οι περισσότερες χρήσεις του παρουσιάζουν ζημιές, οι πολίτες όμως δεν απαλλάσονται φόρου κι ας είναι μονίμως στο μείον. Τα "Νέα" ζητούν την εφαρμογή της νομιμότητας. Στην έννοια της νομιμότητας βεβαίως περιλαμβάνεται η καταβολή 62€ σε εισιτήρια το μήνα για το πήγαιν-έλα στη δουλειά ενός μισθωτού που μπορεί να πληρώνεται (αν πληρώνεται) με 550 ή 600 ευρώ. Διότι οι εργοδότες, κι ο ΔΟΛ μαζί τους, μπορούν κάλλιστα να καθυστερούν ελλείψει ρευστότητας να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους αλλά αυτοί οφείλουν να πληρώνουν πάντα ντούκου και μετρητοίς.
Ε, όχι λοιπόν. Κομμένο το δούλεμα και κομμένες οι πλακίτσες, ιδίως από αυτούς που λιάνισαν τον δημόσιο πλούτο κι εξακολουθούν να τον λιανίζουν. Χτες ήταν πέντε ακυρωτικά εισιτηρίων, αύριο πρέπει να είναι μερικά κεφάλια των τσάτσων της πλουτοκρατίας και των αφεντικών τους.

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Oργιζεσαι φιλε...
Οργιζεσαι και καλα κανεις...
Οργιζεσαι, με αυτους, που ειναι χωμενοι τοσο πολυ στις διαφορες ανομιες...
Που δεν δικαιουνται δια να ομιλουν...

Αλλα εχουν το θρασος...
οχι μονο να ομιλουν...Αλλα και να κρινουν...
Ακου φιλε μου...

Ανώνυμος είπε...

Αξιζει να ασχολείσαι με ΔΟΛ(ΙΟΥΣ)?