Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Παιδιά στο κλουβί



Ένα τρίχρονο αγγελούδι στην Παλαιστίνη παρακολουθεί πίσω από το τζάμι του λεωφορείου το τείχος που έχει διαιρέσει τα παλαιστινιακά εδάφη σε γκέττο και εποικισμούς ισραηλινών.

 
Ένα παιδί-βιομηχανικός εργάτης στη Ντάκα του Μπαγκλαντές κάνει ένα διάλειμμα στην 14ωρη εργασία του για να ποζάρει στον φωτογράφο πίσω από τα κάγκελα.

Σήμερα κατατίθεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο που σαρώνει πλήθος εργασιακών κατακτήσεων και επιστρέφει την εργατική νομοθεσία κάμποσες δεκαετίες πίσω. Υποθέτω ότι για να φτάσουμε σε εργασιακές συνθήκες σαν την αμέσως παραπάνω θα χρειαστούν κανα-δυό ακόμα πολυνομοσχέδια, όμως έχω εμπιστοσύνη στους "κοινωνικούς εταίρους". Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση και η συνδικαλιστική ηγεσία το παλεύουν, τα παιδιά μας θα βρουν δουλειά πολύ νωρίτερα απ' ότι φανταζόμαστε.

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Έγραφα σ΄έναν φίλο ας κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας,να δώσουμε την υπόσχεση και να αναλάβουμε την ευθύνη να τους παραδώσουμε,μέρες καλές,μέρες όμορφες.Τουλάχιστον ας κάνουμε ότι μπορούμε για να κοιταζόμαστε δίχως ντροπή.
Καλή μέρα,όσο καλή μπορεί να είναι η κάθε μέρα μας.

ένας στρατολάτης είπε...

Ας κάνουμε ότι μπορούμε, αν και μπορούμε περισσότερα απ' ότι νομίζουμε αλλά δεν ξεβολευόμαστε εύκολα, άσε που χρησιμοποιούμε τα ίδια μας τα παιδιά σαν πρόφαση και σαν δικαιολογία για τη δειλία μας...