Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το ομολογώ, εγώ τα έφαγα

Σήμερα νωρίς το απόγευμα φτάνοντας με τα πόδια στη γωνία της Μ.Βρεττανίας για να πάρω το Μετρό άκουσα μέσα από ένα μπουλούκι εναπομείναντων διαδηλωτών κάτι "εεεε" και "αααα", φωνές που έμοιαζαν με κάτι ανάμεσα σε (ήπια) αποδοκιμασία ή κοροϊδία. Μέσα από τους συγκεντωμένους είδα να ξεπηδούν ο Κωνσταντίνος Σκέτο αγκαζέ με την κυρία του (υποθέτω, αφού δεν γνωρίζω την φάτσα της). Ο γαλαζοαίματος τέως μειδιούσε ελαφρώς δείχνοντας μάλλον αμήχανος. Αυτό που μου έκανε εντύπωση -συνδυαστικά με την επόμενη παράγραφο- ήταν το ότι οι γαλαζοαίματοι βάδιζαν μόνοι κι απροστάτευτοι, χωρίς εμφανή προστασία από φρουρούς. Δεν ξέρω βέβαια αν -κατά παράδοση- οι φρουροί του ακροβολίζονται και σήμερα σε ταράτσες, πάντως γύρω τους δεν υπήρχε ίχνος κοστουμαρισμένης ντουλάπας.

Ο Πάγκαλος (ο εγγονός του δικτάτορα, όχι ο ίδιος) δήλωσε σήμερα ότι "τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί". Για την ακρίβεια είπε ότι "τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος". Φυσικά ο Πάγκαλος τα λέει αυτά διότι σε κάθε σουλάτσο του ζουζουνίζει χαρούμενα τριγύρω του πλήθος μπράβων. Έτσι κανείς δε μπορεί να τον πλησιάσει για να εκφράσει τη ευγενική διαφωνία του με τις παγκάλειες ρήσεις, ούτε καν για να του επιστρέψει συντετριμμένος από τις τύψεις τη μερίδα του από το φαγοπότι.

Ηθικό δίδαγμα:
Οι γαλαζοπράσινοι κληρονόμοι της μεταπολίτευσης και γαμπροί της δημοκρατίας δείχνουν το σίγουρο επαγγελματικό μονοπάτι για τις ερχόμενες γενιές. Γυμναστείτε, χτίστε μπράτσα, κάποιο γαλαζοπράσινο τομάρι με 58 ακίνητα θα χρειαστεί τις υπηρεσίες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: