Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα

Να κάνω την αυτοκριτική μου:
Είμαι χαιρέκακος, εκδικητικός και μισάνθρωπος.

Πολιορκήθηκε το νέο πολυκατάστημα ηλεκτρονικών στη Συγγρού. Από τις 6 το πρωΐ ουρές καθυστερημένων τηλεθεατών σπρωχνόταν για να προλάβουν να μπουν και να ψωνίσουν πριν να εξαντηθούν τα ποθητά αποθέματα των 80ιντσων τηλεοράσεων. Η ηλιθιότητα του όχλου οδήγησε απολύτως φυσικά στην απώλεια του ελέγχου, στα σπρωξίματα, στους διαπληκτισμούς και τελικά στο ποδοπάτημα της εμπροσθοφυλακής από την οπισθοφυλακή. Το κοπάδι των προβάτων μπαίνει στο μαντρί συντεταγμένο. Το κοπάδι των λοβοτομημένων καταναλωτών μπαίνει μόνο με γιουρούσι. Ποδοπατήθηκαν; Λιποθύμησαν; Καλά να πάθουν.

Η γιατρίνα μου είπε χτες να κόψω το τσιγάρο. Ποικίλων ειδικοτήτων γιατροί συνιστούν το κόψιμο του τσιγάρου, του ποτού, της κόκα-κόλα, των λιπαρών φαγητών, του άγχους, των ναρκωτικών, της χαρτοπαιξίας, της μαλακίας, της πεολειξίας και της ουρολαγνείας.
Ο σωματικός αυνανισμός, δεν ξέρω, ίσως και να κόβεται. Ο πνευματικός όμως, αυτός που διενεργείται με την κατανάλωση δεν κόβεται με τίποτα.

5 σχόλια:

7Demons είπε...

Και πως να κοπεί φίλτατε???

Τα πάντα γύρω μας αυτόν προωθούν.

Από αρχαιοτάτων χρόνων, η άσκηση εξουσίας και ελέγχου επένδυε στο δίπολο: θρησκεία και διασκέδαση.
Γιατί λοιπόν τα δίποδα να μην εκστασιαστούν στα καινούργια κωλομάγαζα,γιατί να μην προσευχηθούν για τους μεταφυσικούς τους φόβους,γιατί να μην τα σπάσουν στα γήπεδα και στα μπουζούκια ή γιατί να μην αποβλακωθούν μπροστά στα πρωινάδικα και τις ειδήσεις των 8?

Τα 7 ακούν "όλα από χέρι καμένα" και πανε ν΄αγοράσουν τσιγάρα γιατί τους τελείωσαν.

ένας στρατολάτης είπε...

Πάντως το τσιγάρο το έκοψα. 4 ημέρες άκαπνος γαρ.

museum είπε...

Καλημέρα Στρατολάτη,

Να λες η αναπηρία αυτή που έχει προέρθει κυρίως από τα εφηβικά χρόνια, δημιουργεί κάλους, σύνδρομα και καταστάσεις μη αναστρέψιμες.

Η κατανάλωση είναι και αυτή ένα μέρος της σφαρικής μαλακίας που τους δέρνει.

Ουδέν κακό αμιγές καλού όμως, τα κοροϊδάκια εκεί έξω αν δεν ήταν, πως θα πουλάγαμε φρου φρου και αρώματα εμείς οι 'κομπιουτεράκιες' :-)

ένας στρατολάτης είπε...

Museum, σε βρίσκω λίγο καιροσκόπο, φρουφρουτζή κομπιουτεράκια. Και μην τραβάς την ουρά σου απ'έξω, όλοι λίγο-πολύ πάσχουμε από την ίωση του υπερκαταναλωτισμού. Εύχομαι εσύ λιγότερο.

Ανώνυμος (σχεδόν) αλκοολικός είπε...

συναδελφοι,εχετε κανα μισανθρωπιστικο πόνημα υπ οψιν για να παρουμε τα πανω μας;