Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Ο Τσάβες των Βαλκανίων


-Δημήτρη, απ' την ώρα που άσκησα το βέτο νιώθω νά'χω ψηλώσει δέκα πόντους.
-Πρόεδρε, οι κόκκινες γόβες δεν ταιριάζουν με γαλάζια γραβάτα.


Σύμφωνα (και) με αντιπολιτευτικά ΜΜΕ η επικείμενη επίσκεψη του Κ.Καραμανλή στη Μόσχα γίνεται "για καθαρά πολιτικούς λόγους και κυρίως για να δείξει ότι δεν φοβάται τα πολιτικά αντίποινα της Ουάσιγκτον, ακόμη και μετά τη σύγκρουση του Βουκουρεστίου".


Επειδή δυσκολεύομαι να φανταστώ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ως τον νεοφώτιστο Τσάβες των Βαλκανίων, αναρωτιέμαι ποιές παραχωρήσεις έχει υπογείως δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση και σε ποιά θέματα; Ετοιμάζεται κάποια νέα "αγορά του αιώνα" ή απλώς υπάρχει καμιά non-paper δέσμευση για στήριξη ενός ανανήψαντος σχεδίου Ανάν;

2 σχόλια:

doctor είπε...

Πάντως έχει ξεψαρώσει η Ελλάδα και πάει κόντρα στους αμερικάνους, όπως και η Τουρκία άλλωστε (θυμίζω την άρνησή της να αφήσει τους Αμερικάνους να περάσουν από εκεί για το Ιράκ).

Αυτό είναι καλό, και σε λίγα χρόνια που οι Η.Π.Α. θα χάσουν το ενεργειακό παιχνίδι από Ρωσία και οικονομικό από Κίνα και Ινδία, νομίζω ότι θα έρθει η ώρα που ο Κωστάκης μπορεί να ρίξει και καμιά φάπα!

Άσχετο, αλλά όσοι είχαν αυταπάτες περί έκρηξης φιλελληνισμού του Σαρκοζί κ.λπ, κ.λπ, ας ετοιμάζονται για ανώμαλη προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=72416208

ένας στρατολάτης είπε...

Να δω τον Κωστάκη να ρίχνει φάπες σε Ευρωαμερικάνους "εταίρους" κι από "στρατολάτης" θα μετονομαστώ σε "στραβοκάνης"!