Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Χριστιανοδημοκρατικές διαδικασίες



Η επικαιρότητα είναι μια πεταχτή σουρλουλού που όσο εύκολα ξελογιάζει άλλο τόσο εύκολα βαριέται. Τις τελευταίες ημέρες έχει ρίξει τα δίχτυα της στους πανοσιολογιοτάτους μητροπολίτες που ονειρεύονται να θερμάνουν τους σεπτούς ποπούς τους στην αρχιεπισκοπική μπρεζέρα. Από κει θα μπορούν να θωπεύουν επί μακρόν την πυγή της επικαιρότητας. Σ' αυτή την εκλογική διαδικασία η πανιερότατη ομήγυρις αποτελείται - εξ' ορισμού - από Χριστιανούς Ορθόδοξους υποψηφίους.

Στο έτερο εκλογικό φλερτ της επικαιρότητας, τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι τέσσερις υποψήφιοι είναι: μια Μεθοδίστρια, ένας Προτεστάντης, ένας της Επισκοπικής Εκκλησίας και ένας Μορμόνος. Ήδη έχουν αποσυρθεί από την κούρσα δύο Βαπτιστές και ένας Καθολικός. Με πολιτειακά κριτήρια η αμερικανική δημοκρατία είναι ανέκδοτο αλλά με θρησκειοδογματικά είναι πραγματική όαση (έστω κι αν υπάρχουν περί τα 300 χριστιανικά δόγματα στις ΗΠΑ).

Γενετήσια παρατήρηση: Οι δύο ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι έχουν αθροιστικά 12 τέκνα (9 γιούς και 3 κόρες) ενώ οι δύο δημοκρατικοί μόλις 3 κόρες. Φαίνεται ότι οι ρεπουμπλικάνοι γαμούν καλύτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: