Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Επιτροπές σοφών



Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ορκιστεί το νέο υπουργικό συμβούλιο και οι «επιτροπές σοφών» πιάσανε δουλειά. Πρώτη φυσικά, ως αναμένονταν, σέρνει το χορό η «Επιτροπή Σοφών για την Επίλυση του Ασφαλιστικού». Οι προτάσεις της επιτροπής, που αναμένονται πολύ σύντομα, θα επικεντρώνονται στις εξής κατευθύνσεις:

1) Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης (στα 67, στα 68, στα 69 ή όπου τέλος πάντων κάτσει η μπίλια).
2) Μειώσεις των συντάξεων έως και 20% (ριζικό μέτρο για την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας: της παχυσαρκίας).
3) Πετσόκομμα των πρόωρων συντάξεων (εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα παιδιά και λοιποί επαχθείς πονηροί που παίρνουν τη σειρά των φιλήσυχων νοικοκυραίων).
4) Ενοποίηση και άλλων ασφαλιστικών ταμείων (η ισχύς εν τη ενώσει…)
5) Θέσπιση κινήτρων για παραμονή στην εργασία και μετά την ηλικία συνταξιοδότησης (δες φωτογραφία).

Για όσους αναρωτιούνται από που πηγάζει η αφειδής ανοιχτοχεριά της επιτροπής, παραθέτω το βιογραφικό του παπαστρούμφ της επιτροπής κου Νικολάου Αναλυτή:

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί σειρά ετών διετέλεσε Ανώτατο Στέλεχος και μέλος του Δ.Σ. στην ΕΣΣΟ, στην Ελλάδα.Από το 1984 έως το 2000 ήταν Διευθυντής Ομίλου, Ανθρωπίνων και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Εταιριών ΤΙΤΑΝ Α.Ε. Μέλος του Δ.Σ. της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και Πρόεδρος της ΙΩΝΙΑΣ Α.Ε.Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από το 1980 και Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τα Κοινωνικά και Εργασιακά θέματα από τον Μάιο 1988.
Από το 2003 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών θεμάτων της Ευρωπαϊκής Οργανώσεως Εργοδοτών στις Βρυξέλλες καθώς και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Διαλόγου.

Ο κος Αναλυτής πάντως μας καθησυχάζει, δηλώνοντας ότι οι αλλαγές δεν θα αφορούν αυτούς που είναι σήμερα κοντά στη σύνταξη, αλλά κυρίως την ηλικιακή ομάδα 30-40.

Μετά απ’ όλα αυτά, έχω να απευθύνω ένα ερώτημα, μια απορία, στο φίλο ψηφοφόρο της Ν.Δ. (ή του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο κάνει) που ενώ γνώριζε τις προαποφασισμένες θέσεις-δεσμεύσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, έδωσε την εντολή να γίνουν εκτελεστέες:

ΕΓΩ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;

1 σχόλιο:

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

να φανείς μαγαλόψυχος και να βοηθήσεις το φίλο στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να καταλάβουν τι έκαναν και πώς να το διορυώσουν..ξέρω είναι επαχθές αυτό που σου λέω αλλά δεν έχει άλλο δρόμο!Υπομονή!